10 taarten van Denicolai & Provoost

Genk kreeg de afgelopen decennia heel wat te verwerken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef de stad niet gespaard van geweld en vernieling. Nog niet zo heel erg lang geleden sloegen de sluiting van de mijnen en Ford diepe wonden in de Genkse samenleving. Maar ook in het leven van alledag worden mensen geconfronteerd met verlies, verdriet of pijnlijke herinneringen aan wat ooit was.

Kunstenaars Simona Denicolai & Ivo Provoost kregen de opdracht het herdenken te "her-denken". Dat deden ze samen met verschillende Genkenaars en enkele enthousiaste bakkers. Met als resultaat: 10 bijzondere taarten.

Tot 30 mei toont het Gentse Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) de 10 taarten en Genkse geschiedenissen in de solotentoonstellingĀ Hello, are we in the show van Denicolai & Provoost. Met ‘als kers op de taart’ een taartenproeverij op zondag, met versgebakken taart van onze eigen warme bakkers Goiris en Tomassen.

NAAR AANLEIDING VAN DE TENTOONSTELLING IN HET S.M.A.K. TRAKTEREN WIJ OP GRATIS TAART!

Om de Genkenaren kennis te laten maken met de 10 taarten, en naar aanleiding van de 20ste verjaardag van Erfgoeddag, kon je je als Genkenaar voor 16 april inschrijven voor een bubbelbanket op Erfgoeddag (zondag 25 april) met een gratis stukje taart voor elk lid van jouw bubbel. De inschrijvingen voor een bubbelbanket zijn helaas afgesloten.

Maar niet getreurd: Genkenaren die de tentoonstelling in S.M.A.K. bezoeken kunnen het Genk-ticket dat ze aan de balie van S.M.A.K. krijgen, inruilen bij een van de deelnemende bakkers voor een gratis taart. Een actie om je vingers van af te likken!

Ik wil de tentoonstelling in S.M.A.K. bezoeken en een voucher voor een gratis taart