Geheugen van Genk - beeldbank & archief

Het Emile Van Dorenmuseum en heemkring Heidebloemke slaan de handen in mekaar en ontsluiten samen hun beeldbank op www.geheugenvangenk.be.

Het Emile Van Dorenmuseum¬†bewaart en ontsluit het visuele en artistieke geheugen van Genk en zijn landschap. Het museum heeft een rijke collectie kunstwerken specifiek gerelateerd aan het Limburgs-Kempische landschap, of één van de kunstenaars die actief waren in Genk in de periode 1840-1940, naast een groeiende collectie werk van hedendaagse kunstenaars ge√Įnspireerd door Genk en zijn landschap. Daarnaast bewaart het museum ook een rijk fotoarchief met o.a. een uitgebreide postkaartencollectie en beelden uit het mijnverleden van fotograaf Johnny Harsch.

Heemkring Heidebloemke heeft een uitgebreide collectie met meer dan 50 000 foto's over Genk, de gehuchten, wijken en steenkoolmijnen, naast tal van foto's over het dagdagelijkse leven in Genk, toen en nu. Daarnaast is ook een verzameling oude postkaarten van Genk raadpleegbaar. Sinds januari 2023 bestaat vzw Heemkring Heidebloemke niet langer maar is de werking in zijn geheel overgenomen onder de naam Geheugen van Genk.

Op deze pagina kan u hieronder zowel de beeldbank raadplegen als een index/overzicht van het bewaarde archief en de collectie bidprentjes/doosbrieven van Geheugen van Genk.

De eengemaakte beeldbank wordt mee mogelijk gemaakt met de steun van ECRU Erfgoed en de Vlaamse overheid.