Taart voor de overledenen zonder graf

De oorspronkelijke aanvraag voor de oprichting van een monument ter herinnering van de mensen wiens graf werd opgeruimd nadat de concessie was verlopen werd ingediend door de werkgroep ‘begraafplaatsen’.

Deze werkgroep verwees ons door naar een groep Italiaanse weduwen die geregeld samenkomen in het Vrouwencentrum van Genk. Samen met deze vrouwen werd de taart voor de overledenen zonder graf ontworpen. Als jonge vrouwen volgden ze destijds vanuit Italië hun mannen die kwamen werken in de koolmijnen van Genk.

Het Vrouwencentrum Genk is een ontmoetingsplaats voor vrouwen en meisjes vanaf zestien jaar. Er wordt hen een veilige ruimte aangeboden om tijd te investeren in zichzelf, alsmede ondersteuning om hun talenten te versterken of bij het maken van keuzes en het bepalen van de richting die ze hun leven willen geven.

Onze dank gaat uit naar Affede A. Maria, Bomboi Antonietta, Carteri Maria, Casamassima Francesca, Castelli Celestina, Ciccanti Lucia, Cresta Domenica, Di Notarpietro, Vita Dolce Rosa, Fracassi Bertilla, Lo Cicero Antionietta, Pegollo Alberta, Prandini Carolina, Castelli Luisa, Pivella Ida en Maria Grazia Franchini.

Deze taart herdenkt:
Overledenen wiens graf werd opgeruimd na het verlopen van de concessie.

Ontwikkeld in samenwerking met:
Vereniging van Italiaanse weduwen.

Beschrijving:
Hartige brownie met noten
Voor ca. 15 personen

(Deze taart kan voorlopig niet meer besteld worden)