BUBBELBANKET

In elke gemeente vind je monumenten die ons herinneren aan bijzondere gebeurtenissen, ook in Genk. Maar Genk is de enige stad met eetbare monumenten... En die worden nu, samen met een stukje Genkse geschiedenis, getoond in het S.M.A.K. in Gent.

Om de Genkenaren kennis te laten maken met de 10 taarten, en naar aanleiding van de 20ste verjaardag van Erfgoeddag, kon je je als Genkenaar inschrijven voor een bubbelbanket op Erfgoeddag (zondag 25 april) met een gratis stukje taart voor elk lid van jouw bubbel. Inschrijvingen zijn afgesloten. Dit kon tot en met 15 april.

Smaakt de taart naar meer?
Tot 30 mei toont het Gentse Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) de 10 taarten en Genkse geschiedenissen in de solotentoonstelling¬†Hello, are we in the show van Denicolai & Provoost. Met ‘als kers op de taart’ een taartenproeverij op zondag, met versgebakken taart van onze eigen warme bakkers Goiris en Tomassen.
Genkenaren die de expo bezoeken, kunnen aan het onthaal van S.M.A.K. hun Genk-voucher vragen. Die kunnen ze tot 31 mei 2021 inruilen voor een gratis taart!