2021 - ZOMERTIJD

Van 24 juni t/m 3 oktober 2021

De expo ZOMERTIJD brengt zomerse landschapsschilderijen uit het 19e-eeuwse station d’artistes Genck in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars. De zomerse warmte en kleuren staan centraal. Vergeet alle zorgen en geniet van de zomertijd!

Op vraag van het Emile Van Dorenmuseum stapte Nils Verkaeren voor deze expo in de voetsporen van Emile Van Doren. Hij wilde het landschap in zijn totaliteit ervaren, vanuit de lucht. Daarom koos hij ervoor elke dag een vlucht te maken vanop het vliegveld van Zwartberg en het lappendeken dat Genk is van bovenaf waar te nemen. Terug op de begane grond schilderde hij zijn indrukken neer in vier monumentale doeken waarin bij elk volgend werk de horizon langzaam verdwijnt. Het laatste werk, waarin de horizon verdwenen is, toont een zicht op de Maten en het intrigerende spel van reflecterende vijvers en groen.

Met historische werken van o.a. Emile Van Doren, Armand Maclot, Evariste Carpentier, François Roffiaen, Valerie Pholien, Agnieta Gijswijt, Marthe Bamps, Félicie Putzeys, Edmond de Schampheleer,…
en hedendaagse werken van o.a. Charlotte Peys, Caroline Coolen, Stefan Peters, Greet van Autgaerden, Stéphanie Leblon, Lien Hillen, Bastiaan van Aarle, Nils Verkaeren en Brecht Koelman.

Beelden:
- Greet Van Autgaerden - Vision Fugitives #8 Pastorale naar Evariste Carpentier (2021) 
-
Nils Verkaeren - A Change of Perspective (2021)