Kleurboek 'Iedereen kleurt'

Jong animatietalent Wouter Bongaerts kreeg een wel heel bijzondere opdracht. Genk vroeg hem namelijk om z’n geboortestad in beeld te brengen in… een tekendagboek voor volwassenen en een kleurboek voor kinderen.

En we waren hiermee nét op tijd. Wouter maakt inmiddels internationaal furore als animatiefilmmaker.

Wouter Bongaerts: “Ook al woon ik er niet meer, Genk blijft een bijzondere plek voor me. Hier groeide ik op, ging ik naar school en met vrienden op stap. De plaatsen die ik heb getekend betekenen allemaal iets voor me, het zijn voor mij allemaal unieke stukjes Genk. Hopelijk blijkt dus uit de tekeningen waarom ik Genk nog altijd thuis noem.”

Wouter Bongaerts studeerde in 2010 af aan de MAD-faculty op C-mine, afdeling animatiefilm. Al tijdens zijn studie wist hij zich te onderscheiden en maakte hij indruk met een verrassend panorama voor het Emile Van Dorenmuseum. Dit maakt nog altijd deel uit van de permanente opstelling in het museum. Zijn talent bewees hij opnieuw in 2010 met de animatiefilm Mouse for sale, waarmee hij een wildcard kreeg van het Vlaams Audiovisueel Fonds om een nieuwe film te maken. Die nieuwe film werd Mia, waarvoor hij opnieuw meermaals in de prijzen viel. Zo won de film in 2014 de Publiekprijs in Austin en Leuven en werd ze bekroond met de Canal+ Family Coup de Coeur Award tijdens het Internationaal Kortfilmfestival van Clermont-Ferrand. Amper zes maanden na zijn internationale première, was Mia al aan zijn 20ste festivalselectie toe!

Naast het luxueuze tekendagboek tekende Wouter Bongaerts ook dit kleurboek waarin kinderen op een creatieve manier het kleurrijke Genk kunnen ontdekken.

Iedereen kleurt
Wouter Bongaerts
52 blz.
Wettelijk depot D/2012/11185/004
€ 5,00

Verkrijgbaar in de museumshop of via onderstaande link

BESTELLEN (INCLUSIEF € 2.50 VOOR THUISBEZORGING IN BELGIË/NEDERLAND)