Charlotte Peys (2019)

De Stiemervallei is een wat verscholen beekvallei die vijf Genkse wijken (Waterschei, Winterslag, Bret, Termien en het centrum) verbindt. De stad Genk wil de Stiemervallei opwaarderen tot een blauw-groene levensader doorheen de stad. De opwaardering van de vallei heeft grotendeels betrekking op toerisme, milieu en mobiliteit, maar daarnaast nam de stad ook de beslissing om een artistiek luik toe te voegen als een zijpaadje naast het masterplan.

Gedurende een aantal maanden gebruikt illustrator/kunstenaar Charlotte Peys de Stiemervallei in Genk als haar foerageergebied. Regelmatig resideert ze een week in het Emile Van Dorenmuseum van waaruit ze op artistieke sprokkeltocht gaat langs de Stiemerbeek. Ze laat zich leiden door de stroming, door de blik van anderen, door potloodlijnen op papier en tracht alle ervaringen te vertalen naar kleine, poëtische ingrepen in woord en beeld. De schetsen en voorbodes hiervan kan je bekijken op de website www.logboekvaneenbeek.be.

Neem je Charlotte graag een keer op sleeptouw door de vallei? Heb je nog interessante verhalen waarin de Stiemerbeek een rol speelt? Aarzel niet haar te contacteren! Dat kan via charlottepeys@gmail.com of via +32(0)494112531.