2021-2022 - GEHEUGEN VAN GENK

Sinds het midden van de 19e eeuw vinden vele honderden schilders, tekenaars en fotografen inspiratie in Genk. Hun schilderijen, tekeningen en foto’s vormen samen de puzzel van het visuele geheugen van Genk en zijn landschap.
In de tentoonstelling GEHEUGEN_VAN_GENK brengt het Emile Van Dorenmuseum een selectie werken van historische en hedendaagse kunstenaars uit eigen collectie samen en toont hoe Genk transformeerde van Kempisch kerkdorp tot een levendige stad. Ontdek met eigen ogen hoe de Molenvijver en het stadscentrum, de Maten, de steenkoolmijnen en Ford-site er lang en minder lang geleden uitzagen.
Met historisch en hedendaags werk van o.a. Marthe Bamps, Elinor Barnard, Agnieta Gijswijt, François Halkett, Lucia Krols, Willy Minders, Stefan Peters, Herman Richir, François Roffiaen, Mathieu Vanderfeesten, Stefaan Vermeulen, Kristof Vrancken, en vele anderen.

Deze tentoonstelling kwam tot stand naar aanleiding van de samenvoeging van de historische beeldbanken van het Emile Van Dorenmuseum en Heemkring Heidebloemke en liep oorspronkelijk van 7 oktober 2021 tot 27 februari 2022, waarna ze wegens succes nog verlengd werd tot 15 mei 2022.