BROCHURE - Het huis tussen de bomen

De bekende romancière Dominique Rolin zei ooit dat drie plaatsen haar leven en werk bepaald hebben: Parijs, Venetië en... Genk, toen nog geschreven met ‘-ck’.

Het was ergens aan het einde van 19de eeuw dat haar grootmoeder, aquarellist Henriette Lagrange, samen met haar echtgenoot Achille Rolin, voor het eerst in Genck belandde, toen nog een pittoresk Kempendorpje. Honderden landschapschilders vonden er sinds de jaren 1840 inspiratie in het uitgestrekte landschap met eindeloze heidegronden en statige mastbossen, spiegelende vijvers en zompige moerassen. De bekende kunstcriticus Octave Maus doopte Genk in 1890 tot een station d’artistes. De kunstenaars waren de ideale promotoren van Genk en zijn landschap, en wezen tal van toeristen de weg naar het Droomland Genk, zoals een toeristische campagne uit de jaren ’30 van de vorige eeuw het dorp noemde.

De hotels schoten als paddenstoelen uit de grond, samen met imposante vakantiewoningen, vaak uitkijkend over de Molenvijver. Dit boekje - dat verscheen naar aanleiding van de tentoonstelling HET HUIS TUSSEN DE BOMEN, neemt u mee in het verhaal van één van deze woningen en zijn bewoners. 

Het huis tussen de bomen
Een familiegeschiedenis in het kunstenaarsoord Genck (1890-1960)
Kristof Reulens
20 blz.
Wettelijk depot D/2019/11185/03
€ 2,00

Verkrijgbaar in de museumshop of via de online shop:

BESTELLEN (inclusief € 2,5 voor thuislevering in België/Nederland)