Verliefd in Genck

Vergeet Parijs als toppunt van romantiek! En zeker, Verona was een mooi decor voor het liefdesverhaal tussen Romeo en Julia. Maar ook in het oude Genck speelden zich een heleboel prachtige, ontroerende en ongewone liefdesverhalen af.


Het kleine Kempendorp trok vanaf het midden van de 19eeeuw tal van jonge kunstenaars aan, op zoek naar inspiratie. De weidse zichten over de golvende heide, de talloze spiegelende vijvers en zompige moerassen, de lemen huizen met strooien daken deden hun artistieke hart sneller slaan. Zij legden het fundament voor het station d'artistes Genck.


Generatie na generatie vonden kunstenaars de weg naar het pittoreske Kempendorp en verloren er hun hart, aan het landschap en soms ook aan een andere geliefde...


Laat je in de expo Verliefd in Genck meeslepen in de liefdesverhalen van Emile en Cidonie, Alfred en Valérie, Armand en Jane en vele anderen…


Met werk van Joseph Coosemans en leerlingen, waaronder Emmanuel Viérin, Eugeen Diellewyns, Edmond Verstraeten en Alphonse De Clercq, Paul de Chestret, Ludovic Janssen, Armand Maclot, Valérie Pholien, Charlotte Peys, François Roffiaen, Henriette Rolin, Ellen Schroven, Emile Van Doren en Kristof Vrancken.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Emile van Dorenmuseum. Huis van landschap en kunst

Organisatie

Emile Van Dorenmseum

Filter op categorie