EXPO OP LOCATIE - Hôtel des Artistes

De tentoonstelling duikt onder in de geschiedenis van Hôtel des Artistes, waar landschapsschilders op zoek naar inspiratie zich decennialang thuis voelden. Begonnen als een bescheiden herberg in 1874 groeide het tegen het einde van de 19e eeuw, onder leiding van kunstenaar Emile Van Doren (1865-1949) en zijn echtgenote Cidonie Raikem (1863-1948), uit tot de trefplaats voor kunstenaars en een luxueus vakantieoord voor de rijke, veelal Franstalige bourgeoisie uit de Belgische grootsteden. Verschillende eigenaars volgden elkaar op en konden verder bouwen op de naam en faam van het pand. Met talrijke foto's, objecten en verhalen brengt Heemkring Heidebloemke, in samenwerking met het Emile Van Dorenmuseum, de geschiedenis van dit icoon uit de Genkse geschiedenis terug tot leven.

Praktisch:
Te zien op de 2e verdieping in de ruimte van de Heemkring, tijdens de openingsuren van de bib.
Een initiatief van Heemkring Heidebloemke in samenwerking met het Emile Van Dorenmuseum

Bibliotheek Genk

Heemkring Heidebloemke