Mapping the city: online expo

Gepubliceerd op dinsdag 21 april 2020 9.21 u.
Zes studenten van Interdisciplinary Arts Maastricht (iArts) werkten samen met Vonk Ateliers het project "Mapping the city" uit. Het resultaat tonen ze in een virtuele tentoonstelling.

iArts is het eerste bachelorprogramma in Europa dat interdisciplinariteit in de kunst koppelt aan academische wetenschap en partners buiten de academie.

In de opleiding leren de studenten hoe je kunst kunt gebruiken als methode om onderzoek te doen naar de huidige samenleving en hoe kunst kan bijdragen aan cultureel bewustzijn en culturele ontwikkeling. Dit onderzoek resulteert dan in een tentoonstelling over hun inzichten en oproept tot debat.

De stad Genk was de voedingsbodem en als het ware het canvas voor "Mapping the city". Voor hun onderzoek doken de studenten onder in de geschiedenis, het karakter, de bewoners en de ontwikkeling van de stad. Hiervoor werkten ze ook een hele dag in het Emile Van Dorenmuseum.

De resultaten van hun onderzoek, die oorspronkelijk getoond zouden worden in een expo in de Vonk Ateliers op de Regina-Mundi-site, kan je nu online ontdekken!