Lessenreeks Kunstbegrijperij te gast in Emile Van Dorenmuseum

Gepubliceerd op woensdag 21 september 2022 15.12 u.
Ook dit jaar zet het Emile Van Dorenmuseum de deuren open voor de lessenreeks KUNSTBEGRIJPERIJ van vzw Kunstenarij, een enthousiaste groep van kunstliefhebbers en -beoefenaars.

Kunstbegrijperij is een reeks van ‘theoretische’ lessen, vol passie gebracht door Erwin Oosterbosch,graficus en docent aan de GA voor Kunst.
Ze vertrekken telkens vanuit beelden en praktijkvoorbeelden en leiden tot een groepsgesprek. Zeker geen droge stof dus, maar een verhelderende inkijk op kunst.

Kalender

De voordrachten gaan telkens door op een maandag, van 19.30u tot 21.30 met een korte pauze. De thema's zijn:

• 26 september: Grote renaissance-tekenaars
    De tekenkunst als basis voor de beeldende kunst vanaf de renaissance (Da Vinci, Michelangelo, Raffaël,...)
  • 31 oktober: De collage
    ‘Knippen, plakken, assembleren’ als basis van de moderne kunst en de hedendaagse kunst.
  • 19 december: Het surrealisme
    (Miro, Dali , Magritte, Delvaux, Ernst, Arp,….)

• 30 januari: Marcel Duchamp - psychobiografie
    (Jacques Lacan, Dada, Schaken, objet-trouvé,…)
  • 27 maart: De leegte in de hedendaagse kunst
    Het ‘helen’, De ‘kwetsuur’, de ‘wonde’ , het ‘schuldgevoel’ in de beeldende kunst.
    (Jozef Beuys, Vincent van Gogh, Jean Rustin, kunsttherapie,…)
  • 17 april: Videokunst.
    Ontstaan en kenmerken (Bruce Nauman, Abramovic, Marie-Jo Lafontaine, Francis Alÿs, Hans op de Beek, Wim Delvoye,…)

Voor wie?

De lessen richten zich tot actieve beoefenaars van alle vrije kunsten, maar zeker ook tot niet-actieve kunstliefhebbers.

Kostprijs:

Per les wordt een bijdrage gevraagd van € 12.

Meer info?

Mail naar Gabriëlle Kerkhofsof check de website van Kunstenarij