ERFGOEDDAG - Ieder huisje heeft zijn kruisje Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Je kent vast wel de uitdrukking 'Ieder huisje heeft zijn kruisje' die betekent dat in ieder gezin of iedere familie verdriet is. Maar wist je dat er ook andere manieren zijn om in het geloof kracht, vertrouwen en bescherming te vinden? Denk maar aan het kruisbeeld dat boven de voordeur hangt. Het palmtakje in de keuken. Of een wijwatervat in het huis van God.
Benieuwd naar wat religieuze symbolen, tradities en rituelen voor ons vroeger, alsook vandaag nog kunnen betekenen? Bezoek dan zeker de intrigerende tentoonstelling 'Ieder huisje heeft zijn kruisje' in de Sint-Martinuskerk te Genk.
Ontdek aan de hand van bijzondere voorwerpen hoe het geloof thuis en binnen het gezinsleven een plaats krijgt. De tentoonstelling 'Ieder huisje heeft zijn kruisje' opent op 21 april en blijft toegankelijk tot 30 september. Op Erfgoeddag zijn er gratis rondleidingen om 14.30 u. en om 16 u.
Organisatie: Vrienden van de Sint-Martinuskerk. In samenwerking met: kerkfabriek Sint-Martinus. Deze activiteit loopt tot: 30/09/2024. Om 14.30 uur en om 16 uur is er een gratis rondleiding..

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Sint-Martinuskerk Genk-Centrum

Informatie

Organisatie

FARO. - Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw

Filter op categorie