Bruiklenen aan het Noord-Veluws Museum te Nunspeet

Gepubliceerd op zaterdag 27 januari 2018 20.31 u.
In het kader van de tentoonstelling 'Licht op landschap. Kunstenaarskolonies in België' in het Noord-Veluws Museum te Nunspeet leent het Emile Van Dorenmuseum twee schilderijen van François Roffiaen (1820-1898) uit.

Het Emile Van Dorenmuseum maakt sinds oktober 2016 deel uit van euroArt, het Europese netwerk die 44 historische kunstenaarskolonies uit 14 landen verenigt. De opzet is uitwisseling van kennis en expertise in de geschiedenis van de landschapschildersoorden.

Eén van de leden, het Noord-Veluws Museum te Nunspeet, organiseert vanaf 10 maart 2018 de tentoonstelling Licht op landschap. Kunstenaarskolonies in België. De tentoonstelling zal de bezoeker meenemen op een boeiende ontdekkingstocht door het gevarieerde landschap van België aan de hand van diverse kunstenaarskolonies: vanuit Anseremme in de Ardennen naar het Zoniënwoud bij Tervuren, naar de heide rond Kalmthout en de Limburgse Kempen met zijn moerassen rond Genk, om via het weidse rivierenlandschap van Schelde en Dender van Dendermonde af te dalen naar de kust waar Knokke en Heist liggen.

Voor deze tentoonstelling leent het Emile Van Dorenmuseum twee schilderijen van François Roffiaen (1820-1898) uit. Roffiaen is één van de pioniers van het kunstenaarsoord Genk en zette vanaf de vroege jaren 1850 regelmatig zijn schildersezel op in Genk en schilderde er het kale heidelandschap, de zompige vijvers en spiegelende vijvers van Genk.

Te zien in het Noord-Veluws Museum van 10 maart t/m 3 juni 2018.

Meer info via www.noord-veluws-museum.nl