Oeverloze gesprekken in de Stiemervallei - met Charlotte Peys

Charlotte Peys nodigt je uit voor een oeverloos gesprek in de Stiemervallei. Een één-op-één ontmoeting aan een tafel langs de Stiemerbeek in Genk. Op basis van geïllustreerde kaarten en een gesprek word je uitgedaagd om anders te kijken naar de beekvallei.
Een week lang loopt Charlotte met een tot de verbeelding sprekende constructie op haar rug langs de Stiemerbeek op zoek naar ontmoetingen. Het gesprek is geen lotsbepaling, persoonlijkheidsanalyse of toekomstvoorspelling. Het is een uitnodiging om in naam van de beek te spreken en je blik ten opzichte van de beekvallei en je binnenwereld te verschuiven. In het oeverloos gesprek vervagen de grenzen tussen jezelf en je omgeving.
Het voorbije jaar ruilde Charlotte Peys als kunstenaar in residentie van het Emile Van Dorenmuseum de stedelijke omgeving van Gent regelmatig voor de Stiemerbeekvallei. Ze verrichte er artistiek onderzoek waarvan je een verslag kan lezen op www.logboekvaneenbeek.be. Tijdens de Stiemermaand presenteert ze het eindpunt van dit traject. Loop haar tegen het lijf van woensdag 23 september tot en met zondag 27 september in de beekvallei of leg een afspraak vast via emile.vandoren@genk.be.

Er kan telkens een afspraak gemaakt worden om: 10u, 10u45, 11u30, 12u15, 14u, 14u45, 15u30 en 16u15.

Op vrijdag 25 september kan je Charlotte terugvinden aan het vlonderpad in de Stiemervallei nabij de Grote Hostartstraat. Via het grindpad achter Grote Hostartstraat 255 wandel je een verborgen parel van de beekvallei in. Aan het begin van het vlonderpad vind je Charlotte.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Vlonderpad in de Stiemervallei