Boekvoorstelling "In de kunst gelogeerd" (Marie Becuwe)

In haar boek "In de kunst gelogeerd. Kunstenaarsherbergen op het Belgische platteland (1840-1914)" neemt de jonge kunstwetenschapper Marie Becuwe je mee langs de 19de-eeuwse plattelandsherbergen die uitgroeiden tot artistieke ontmoetingsplaatsen voor kunstenaars en landschapschilders.
Deze kunstenaarsherbergen lagen aan de basis van schildersdorpen als Knokke, Genk, Kalmthout, Tervuren en Anseremme en speelden een cruciale rol in de ontwikkeling van de realistische en impressionistische landschapsschilderkunst in Belgiƫ. Toch raakten deze plaatsen in de loop van de 20e eeuw snel vergeten.
Met "In de kunst gelogeerd" krijgen de kunstenaarsherbergen, hun uitbaters en hun artistiek cliƫnteel een postuum eerbetoon en opnieuw een voorname plaats in de Belgische kunstgeschiedenis.
Auteur Marie Becuwe vertelt over haar onderzoek en signeert.

Marie Becuwe, In de kunst gelogeerd. Kunstenaarsherbergen op het Belgische platteland (1840-1914), Gent: Mens & Cultuur Uitgevers, 2019

Emile Van Dorenmuseum

Emile Van Dorenmuseum