LEZING - Leven en werk van Edmond Verstraeten (1870-1956)

Landschapschilder Edmond Verstraeten leidde een ongemeen boeiend leven. Kleinzoon Antoon Rumes neemt je mee op ontdekkingstocht naar de kleine en grote verhalen. Hij vertelt over zijn geboortegrond in Waasmunster en het leven op het landgoed Den Dommel. In dit aards paradijs in Sombeke woonde Verstraeten een leven lang, samen met zijn vrouw en 11 kinderen. Op Den Dommel voorzag het gezin volledig in hun eigen onderhoud met grote moestuin en fruitbomen, waartussen de koeien graasden. Hier creëerden Verstraeten zijn meesterwerken en vond hij zijn inspiratie in het omliggende landschap.

Mis de kans niet om uit eerste hand het verhaal van Edmond Verstraeten te horen van iemand die hem nog gekend heeft. Noteer dinsdag 9 april om 19u30 in je agenda. Toegang is 5 euro, inclusief een drankje achteraf.

Basistarief: 5,00 €

Emile van Dorenmuseum. Huis van landschap en kunst