FOCUSTENTOONSTELLING - Léon Becker (1826-1909)

Kunsthistorica Hanne Jakubiak schreef als eindwerk een scriptie over het leven en werk van Léon Becker en stelt nu voor het museum een focustentoonstelling samen, zodat iedereen kan kennismaken met deze intrigerende kunstenaar.

Van beroep was Léon Becker artiste-peintre, maar vandaag is hij vooral bekend als arachnoloog en auteur-illustrator van het standaardwerk Les arachnides de Belgique. Hij illustreerde en schreef ook over (zijn liefde voor) de natuur, vaak voor een jonger publiek.

Terzelfdertijd loopt in het Emile Van Dorenmuseum de tentoonstelling NIEUWE COLLECTIE II, met een overzicht van de nieuwste aanwinsten van de museumcollectie en toont fotograaf Kristof Vrancken de resultaten van het project mijnKOOL.

Emile Van Dorenmuseum