Thuis je eigen 'no do' moestuin Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Pluktuin Vlakveld inspireert om met nieuwe kennis en kunde weer zelf (meer) aan de slag te gaan met een 'no do' moestuin.
Een moestuin is een levende geschiedenis van tuinieren en zelfvoorziening. Het cultiveren van een moestuin verbindt mensen met tradities en kennis, die generaties lang zijn doorgegeven.
Dit erfgoed biedt een gevoel van continuïteit en verbondenheid met het verleden, terwijl het ook een gevoel van thuis en gemeenschap versterkt.
We organiseren:

een ruil-zadenmarkt
uitleg: hoe is Pluktuin Vlakveld tot stand gekomen? Hoe kan je zelf een publiek stukje gras omtoveren tot een gemeenschappelijke tuin?
Wat is natural farming?
Hoe breng je dit in de praktijk? Via het bedekt houden van de bodem, houdt het vocht beter vast, zorg je voor een goede organische laag en vermijd je onkruidvorming. We gebruiken hooi/stro om over de bedden te verdelen. Hoe hou je paden onkruidvrij?

Wanneer? zondag 21 april tussen 11 - 13u30, Pluktuin Vlakveld, Hoogstraat 126, Genk

Organisatie: Pluktuin Vlakveld. In samenwerking met: Natuurpunt, Wijkbudget Genk, Saamo, Heempark Genk. Bijkomende informatie bij locatie: Pluktuin Vlakveld vind je aan de kerkhofmuur, tussen de grasparking en het basketbalpleintje en Chiro De Ring. .

Pluktuin Vlakveld

FARO. - Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw