2017 - De kiem van een kunstenaarsoord. Tekeningen van Edmond Tschaggeny (1818-1873).

Edmond Tschaggeny - Tekening, gedateerd Genck 3 september 1846 - potlood op papier (privécollectie)

De tentoonstelling De kiem van een kunstenaarsoord. Tekeningen van Edmond Tschaggeny (1818-1873) vertelt het verhaal van het ontstaan en de groei van Genk als station d'artistes. Het vertrekpunt is de tekeningenreeks van Edmond Tschaggeny (1818-1873) uit de collectie van de stichting Jos Tysmans. De tekeningen die Tschaggeny in september 1846 maakte, zijn de vroegst bekende sporen van een kunstenaar in Genk en de Limburgse Kempen. Aangevuld met werken van o.a. François Roffiaen, Joseph Coosemans, Théodore Fourmois en vele andere uit de collectie van het Emile Van Dorenmuseum en privéverzamelingen.

Duik onder in de geschiedenis van vier generaties landschapsschilders die zich tussen 1840 en 1940 lieten inspireren door de Limburgse Kempen!

Naar aanleiding van deze tentoonstelling verschijnt ook het boek Genk, station d'artistes, met het volledige verhaal van het kunstenaarsoord Genk.

Van 16 oktober 2016 t/m 5 maart 2017. VERLENGD WEGENS SUCCES T/M ZONDAG 23 APRIL (Erfgoeddag)!

Zondag open van 14 tot 18 uur (gratis toegang) of op afspraak (groepen).

Hou zeker ook de de facebookpagina van het Emile Van Dorenmuseum in de gaten voor het laatste nieuws over deze unieke en niet te missen tentoonstelling.