2015 - Ingrid Godon ' Het laatste station van de wereld'

TENTOONSTELLING

INGRID GODON - Het laatste station van de wereld

(in samenwerking met  Bibliotheek Genk)

2015 staat in het teken van de 150ste geboortedag van Emile Van Doren (1865-1949).

Het verhaal van de schilder en zijn landschap was de inspiratiebron voor een bijzondere tekeningenreeks van illustrator Ingrid Godon. Ze liet zich op haar eigen bijzondere manier inspireren door zijn leven en werk. Ze tekende schimmen van zijn leven: de mensen, het licht en de natuur die de schilder zo fascineerden.

Paul Verrept schreef er een verhaal bij, over Emile en zijn dochter Fanny. En dit werk een boek: Het laatste station van de wereld.

De originele tekeningen worden getoond in de Bibliotheek Genk van 1 september t/m 31 oktober.

Elke dag open van 10 tot 19 uur, op zaterdag tot 16 uur. Gesloten op zondag.

Hij, Emile sloot een bondgenootschap met vroeger,

met het landschap dat in al zijn glorie opdoemde

en tegelijkertijd terugweek voor een nieuwe tijd.

(tekst Paul Verrept)

Op vrijdag 9 oktober om 20u15 tekent Ingrid Godon live in de Bibliotheek, terwijl Paul Verrept voorleest.

Tickets kosten 5 euro (gratis voor -26 en cursisten Basiseducatie). Reserveren kan via bibliotheek@genk.be.

Het boek Het laatste station van de wereld met de tekeningen van Ingrid Godon en tekst van Paul Verrept is verkrijgbaar in de boekhandel en het Emile Van Dorenmuseum.

Kostprijs 17,95 EUR.