2014 - De ROCK show

Van 21 juni tot en met 5 oktober 2014.

Tijdens De ROCK show is het Emile Van Dorenmuseum elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open van 14 tot 18 uur.

Erik ODIJK - A Meteorite named Erika

In het kader van De Unie Hasselt-Genk nodigt Erik Odijk, als een 21ste-eeuwse Emile Van Doren, bevriende hedendaagse kunstenaars uit om samen met hem De ROCK show op te zetten. Zijn doel is een collectieve visie te geven op stenen, rotsen en berglandschappen en de daaruit voortvloeiende associaties.

Met werk van Melanie Bonajo, Vaast Colson, Franziz Denyz, Jimmie Durham, Jean Bernard Koeman, Rudy J. Luijters, Ives Maes, Lara de Moor, Erik Odijk, Ania Rachmat, Erlend Williamson, Tom Wolseley, en bruiklenen van PINK de Thierry (Gemeentemuseum Helmond), François Roffiaen (Stedelijke Musea Ieper) en een filosofensteen (Kröller-Mullermuseum Otterlo).

 

De werken spreken vanuit een collectieve ervaring  van reizen, landschap, stenen en het Sublieme. Samen vormen ze de tuinen en het bos rond de villa om tot een niet-alledaagse beeldentuin.

In de tuin van het museum vind je de ‘Verzamelplaats van Gedenkstenen voor Verloren Dierbaren’ en 'A Meteorite named Erika' (Erik Odijk), de ‘Voorspelmodule’ (Vaast Colson) en ‘Een landschap voor de schilder’ van Rudy J. Luijters. Hij deed een aantal ingrepen in de tuin die zich in de komende jaren verder zullen ontwikkelen en dan ook steeds beter zichtbaar worden.

 

Erik Odijk richt zich duidelijk op de nieuwe romantiek, het grote verhaal en het vakmanschap. Hiermee sluit zijn werk dan ook aan op het meta-modernisme dat niet zozeer een kunststroming is als wel aandacht heeft voor een bepaalde gevoelsstructuur, sensibiliteit in het werk. Hij breidde het museum uit met een buitenatelier pal aan de westgevel van het gebouw waarachter zich het oorspronkelijke atelier van Emile van Doren bevindt. Erik Odijk werkte er in de maanden mei en juni ter plekke aan zijn tekening van een brok albast.

Foto DeROCKshow 

Verzamelplaats van Gedenkstenen voor Verloren Dierbaren

In het kader van De ROCK show wordt een herinneringsplek voor Verloren Dierbaren ingericht aan het Emile Van Dorenmuseum. Dit monument zal bestaan uit een verzameling stenen met berichten, opgestuurd door eenieder die vanuit zijn of haar herinnering wil bijdragen aan deze Verzamelplaats van Gedenkstenen.

 

Draag zelf je steen bij aan deze verzamelplaats!

1/ Zoek een steen of neem er een uit je collectie die je wilt gebruiken voor de persoon die je wil gedenken.

2/ Je kan de steen puur houden of bewerken.

3/ Als je wil: schrijf de naam van de gestorvene, en eventueel een klein tekstje, een laatste gedachte of iets dat je nog moest of wilde zeggen op een briefje. Vouw op rol het briefje op en bevestig het aan de steen met een stukje touw of ijzerdraad.

4/ Maak eventueel een foto alvorens je de de steen inpakt en opstuurt.

5/ Opsturen kan naar

Emile Van Dorenmuseum

Huis van Landschap en kunst

Dienst Cultuur

P/a Stadsplein 1

3600 Genk (België)

 

De ROCK show ALTITUDE

13 september 2014 wordt een dag vol films, optredens en lezingen in het thema van De ROCK show. Samenstelling programma: Jean Bernard Koeman, in samenwerking met Erik Odijk en Franziz Denyz. Klik voor het hele programma.

Idee en samenstelling De ROCK show: Erik Odijk (i.s.m. Bernie Deekens) 


Voor de coördinatie en productie van De ROCK show worden de kunstenaars bijgestaan door MAP – MakeArtProjects.

Met dank aan:
Z33, Toneelhuis Antwerpen, EWAF (Erlend Williamson Art Fellowship), Het KröllerUMüller Museum (Filosofensteen), Gemeentemuseum Helmond (PINK de Thierry), Stedelijk Museum Ieper (François Roffiaen), Yvonne van Versendaal (ontwerp) en MAP – Make Art Projects (coordinatie en technische uitvoering), Tom van Gestel.