POP-UP - In het spoor van Armand Maclot naar Lanklaar en omgeving

1 1

Het Emile Van Dorenmuseum zet in 2017 Armand Maclot (1877-1959) centraal, zowel in het museum zelf als daarbuiten.

Een eerste POP-UP tentoonstelling brengt Maclot terug naar Lanklaar en omgeving, samen met de schetsen die hij er in de zomer van 1920 maakte. Maclot was een landschapsschilder pur sang en trok zijn leven lang heel Limburg, en ver daarbuiten, rond op zoek naar inspiratie. Deze tochten brachten hem onder andere naar de Maaskant waar hij het leven in en rond Beau Séjour en het landschap van Lanklaar en omgeving met enkele snelle potloodtrekken in zijn schetsboek vertaalde.

In samenwerking met Heemkring De Vreedsel komen de Lanklaarse schetsen terug naar de plek waar ze bijna een eeuw geleden ontstonden.

Open op zondag 4 en maandag 5 juni, telkens van 13.30 tot 17.30 uur.

Ook open op zondagen 25 juni, 9 juli, 23 juli en 6 augustus.

De tentoonstelling is te bezoeken in het Brugwachtershuisje (Brugwachterskade 1 te Lanklaar), tegenover Hôtel Beau Séjour.

Op vrijdag 23 juni om 19.30 uur geeft Kristof Reulens, coördinator Erfgoed en Kunst van de stad Genk, een lezing over leven en werk van Armand Maclot in Hôtel Beau Séjour (Dorpsstraat 59, Lanklaar).

Inkom is 5,00 EUR, en dit is inclusief een consumptie.